Din ziua în care a fost găsit într-o pungă pe treptele spitalului Guy din Londra, Andy McNab a avut parte de o viață extraordinară.

Ca adolescent delincvent, Andy McNab s-a răzvrătit împotriva societății. Ca tânăr soldat, a luptat împotriva IRA pe străzile și în câmpurile de la South Armagh. Ca membru al SAS 22, a fost implicat timp de nouă ani în misiuni sub acoperire, desfășurate pe cinci continente. În timpul Războiului din Golf, a condus Bravo Two Zero, o patrulă care, după spusele ofițerului comandant, „va rămâne veșnic în istoria regimentului”. Răsplătit cu Distinguished Conduct Medal și Military Medal în timpul carierei sale militare, când a părăsit SAS, Andy McNab era cel mai înalt decorat soldat din Armata Britanică.

De atunci, Andy McNab a ajuns unul dintre cei mai bine vânduți autori din lume, punând la dispoziția cititorilor experiențele și cunoștințele sale din interiorul sistemului. Pe lângă cele trei bestselleruri nonficționale, dintre care Bravo Two Zero, cea mai bine vândută istorie militară britanică, și ”Abc-ul psihopatului de succes”, este și autorul celebrelor serii de thrillere Nick Stone și Tom Buckingham. A scris de asemenea și câteva cărți pentru copii.
Pe lângă munca de scriitor, McNab ține conferințe pe teme militare la agențiile de securitate și informații atât din SUA cât și din Marea Britanie, este consultant în industria hollywoodiană de film, oferind sfaturi despre munca sub acoperire și ajutându-i pe actorii civili să intre în pielea unor personaje militare, continuând totodată să contribuie semnificativ la strângerea de fonduri pentru organizații caritabile, atât literare, cât și din domeniul militar.